Potatisgryta med kyckling, ärter och morötter

En personlig favorit. Grytor är något jag gillar att tillaga, går snabbt och smakar jättegott. Den här passar utmärkt att serveras med Pogača.

Ingredienser

  • 2 st tomat
  • 200 g kycklingfilé
  • 1-2 potatis
  • 200 g ärtor
  • 1 st gul lök
  • 2 st morot
  • 1 tsk vetemjöl eller maizenamjöl om det önskas glutenfritt
  • 1 1/2 l vatten
  • Grönsaksbuljong eller Vegeta
  • Vitlök
  • Örter ex. basilika, oregano
  • Persilja
  • Salt och peppar

Gör så här

  1. Dela kycklingfilén i små bitar.
  2. Börja att steka kycklingen i en kastrull.
  3. Tillsätt löken, tomaten, potatisen, morötter och de gröna ärtorna.
  4. Tillsätt grönsaksbuljong, vatten.
  5. Smaka av med salt, peppar och örter.
  6. Låt småkoka i ca 30-35 min.
  7. Blanda 1 tsk vetemjöl med lite vatten.
  8. Blanda i den kokande grytan.
  9. Rör om försiktigt.
  10. Låt koka i ca 10 min.
  11. Strö över den hackade persiljan.

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.

Lämna ett svar