Potatisstrudel med kycklingfärs

Potatisstrudel av filodeg med kycklingfärs som fyllning!

Ingredienser

  • 500g filodeg
  • 400g kycklingfärs
  • 600g potatis
  • 1 st purjolök
  • 1 tsk salt
  • 1 msk grönsaksbuljong
  • 1/2 tsk vit peppar
  • 150g gräddfil
  • 50g smör
  • 100 ml rapsolja
  • 2- 3 msk färsk persilja hackad

Gör så här

2 strudel

  1. Skala och tvätta potatisen.
  2. Tärna potatisen i små tärningar.
  3. Stek färsen i en stor kastrull med lite olja.
  4. Hacka purjolöken och tillsätt den med kycklingfärsen.
  5. När löken börjar bli genomskinlig, tillsätt potatisbitarna och stek de mjuka.
  6. Låt potatisen stekas i några minuter.
  7. Krydda med salt, peppar och grönsaksbuljong.
  8. Rör i 100g gräddfil och persilja.
  9. Ta bort kastrullen från plattan och lägg den åt sidan för att svalna.
  10. Dela filodegspaketet på två.
  11. Lägg ett filodegsblad på en arbetsbänk och pensla med olja, lägg sedan på andra bladet och pensla, sedan det tredje bladet och så vidare tills alla blad är använda.
  12. Fördela halva fyllningen jämt över filodegen.
  13. Rulla ihop från långsidan.
  14. Gör en till strudel.
  15. Pensla strudeln med smält smör och grädda i ugnen i ca 20 min på 200 C.
  16. Efter 20 min bakningstid, pensla de två strudlarna med 50g gräddfil och baka igen i 10-20 min.
  17. Ta ut från ugnen och låt svalna lite innan den ska ätas.
  18. Servera med grönsallad och en klick gräddfil.

 

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.