Purjolök fylld med champinjoner och kyckling

Fylld purjolök med champinjoner och kyckling. Gott och lite annorlunda middagstips.

Ingredienser

  • 100 g purjolök- den vita delen

Fyllning:

  • 200 g kokt kyckling
  • 50 g purjolök- gröna delen
  • 200 g champinjoner
  • 1 st tomat
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk vegeta
  • 1 tsk paprika pulver
  • peppar och salt
  • 2 ägg
  • 0,5 dl crème fraiche
  • persilja
  • 2 stora tomat
  • 1 klyfta vitlök

Gör så här

  1. Dela den vita delen purjolök i två delar.
  2. Koka i vatten i ca 3-5 minuter.
  3. Låt den svalna några minuter.
  4. Koka kycklingen.
  5. Hacka kycklingen, purjolök, vitlök, champinjoner och tomat.
  6. Fräs allt i en stekpanna med lite olivolja och rapsolja.
  7. Krydda med vegeta, salt och peppar.
  8. Dela purjolöken och fyll den med fyllningen.
  9. Smörja en ugnsform med lite rapsolja.
  10. Hacka de två tomaterna och vitlök.
  11. Lägg hälften av tomathacken på botten.
  12. Lägg fylld purjolök på tomaten.
  13. Strö över resten av tomaterna och lite persilja.
  14. Blanda ägg med crème fraiche och lite salt.
  15. Häll över purjolöken och gratinera i ugnen.
  16. 200 C i ca 25-30 min eller tills den fått en fin färg.
  17. Servera med mosad kokt potatis som är blandad med smör.

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.

Lämna ett svar