Spenat, sötpotatis, kyckling och purjolöksgratäng

Enkel och god gratäng med spenat, sötpotatis, kyckling och purjolök.

Ingredienser

  • 200 – 250 g kycklingfilé
  • 1 sötpotatis
  • 1 purjolök
  • 200 g spenat
  • 2 ägg
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • salt, vitpeppar och vitlök
  • grillkrydda
  • 1.5 dl riven ost

Gör så här

  1. Dela kycklingfilén i bitar.
  2. Stek kycklingbitarna i olivolja i en stekpanna.
  3. Krydda med grillkrydda.
  4. Lyft upp kycklingbitarna på en tallrik och låt svalna.
  5. Skiva sötpotatisen och purjolöken.
  6. Stek potatisen lätt i olivolja eller rapsolja, tillsätt skivad purjolök och stek tillsammans i ca 3 min till.
  7. Skölj spenaten och låt torka eller torka den lätt med en hushållspapper.
  8. Smörj en 26 cm rund form.
  9. Lägg på botten en del spenat, sötpotatis och purjolöksblandning efter, kyckling, spenat, sötpotatis och purjolöksblandning, kyckling och avsluta med spenat.
  10. Vispa ägg lätt, blanda i riven ost och matlagningsgrädde.
  11. Krydda.
  12. Häll på äggstanningen.
  13. Grädda i 20 -25 minuter eller tills den stelnat och gratängen är vackert gyllenbrun.

 

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.