Bulgursoppa med köttfärs och champinjoner

Höstkylan börjar komma in och därför passar det nu perfekt med en varm soppa.

Ingredienser

  • 250-300 g nötfärs
  • 1,5 dl okokt bulgur
  • 1 st gul lök
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk paprika pulver
  • 3 msk persilja
  • salt,peppar
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 1 dl passerade tomater
  • 1,5 tsk tomatpuré
  • 100 g champinjoner
  • 100 g haricots verts
  • 1 l vatten

Gör så här

  1. Koka bulgur.
  2. Koka upp vattnet i en kastrull.
  3. Tillsätt salt samt bulgur och rör om.
  4. Sätt gärna på lock.
  5. Koka på låg värme i 12 minuter.
  6. Ta av kastrullen från värmen och låt bulgur stå i några minuter, ca 5 minuter.
  7. Skala och finhacka löken.
  8. Finhacka persilja.
  9. Skiva champinjonerna.
  10. Fräs löken i en gryta, tillsätt kryddor och champinjoner.
  11. Häll i vattnet, tomatpuré, passerade tomater på den stekta löken och champinjoner.
  12. Koka upp och lägg i bulgurköttbullar och haricots verts.

Bulgurköttbullar:

  1. Blanda färsen med kokt bulgur och persilja.
  2. Lägg i saltet, peppar och vitlöken.
  3. Forma bollar.
  4. Koka soppa i ca 45 min.
  5. Smaka och krydda efter smak.
  6. Toppa med strimlad rostad morot, hackad persilja och en klick crème fraiche.

Tips: Rör inte om för mycket i grytan då bulgurköttbullarna kan falla isär.

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.

Lämna ett svar