Höstkylan börjar komma in och därför passar det nu perfekt med en varm soppa.
Ingredienser
- 250-300 g nötfärs
- 1,5 dl okokt bulgur
- 1 st gul lök
- 4 msk olivolja
- 2 msk paprika pulver
- 3 msk persilja
- salt,peppar
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 st hönsbuljongtärning
- 1 dl passerade tomater
- 1,5 tsk tomatpuré
- 100 g champinjoner
- 100 g haricots verts
- 1 l vatten
Gör så här
- Koka bulgur.
- Koka upp vattnet i en kastrull.
- Tillsätt salt samt bulgur och rör om.
- Sätt gärna på lock.
- Koka på låg värme i 12 minuter.
- Ta av kastrullen från värmen och låt bulgur stå i några minuter, ca 5 minuter.
- Skala och finhacka löken.
- Finhacka persilja.
- Skiva champinjonerna.
- Fräs löken i en gryta, tillsätt kryddor och champinjoner.
- Häll i vattnet, tomatpuré, passerade tomater på den stekta löken och champinjoner.
- Koka upp och lägg i bulgurköttbullar och haricots verts.
Bulgurköttbullar:
- Blanda färsen med kokt bulgur och persilja.
- Lägg i saltet, peppar och vitlöken.
- Forma bollar.
- Koka soppa i ca 45 min.
- Smaka och krydda efter smak.
- Toppa med strimlad rostad morot, hackad persilja och en klick crème fraiche.
Tips: Rör inte om för mycket i grytan då bulgurköttbullarna kan falla isär.