Nu när kylan börjar närma sig är det alltid gott med en varm och god soppa!
Ingredienser
- 500 g sötpotatis
- 100 g gullök
- ca 200 g grönkål
- 200 g ostronskiving
- 2 klyftor vitlök
- 300 g kyckling innerfile eller benfri kycklinglår
- 20 g ingefära
- 2 st tomat
- 1/2 röd paprika
- kycklingfond, persilja
- vegeta, salt, peppar, paprika pulver
- ca 6 dl vatten
Gör så här
- Skala potatis, gullök, vitlök och ingefära.
- Hacka alla grönsaker och dela svampen.
- Dela kycklingen i önskade bitar, bryn dem med lite olja och smör i en gryta.
- Häll på kycklingfond och vatten så att det täcker kycklingen.
- Lägg i grönsakerna i grytan tillsammans med kryddorna och svampen.
- Låt koka tills grönsakerna är mjuka och kycklingen är färdig.
- Tillsätt mer vatten om det behövs.
- Avsluta med att smaksätta med persilja och nymalen svartpeppar
- Servera med nybakat bröd och en klick creme fraiche.