Smakrik soppa med sötpotatis

Nu när kylan börjar närma sig är det alltid gott med en varm och god soppa!

Ingredienser

  • 500 g sötpotatis
  • 100 g gullök
  • ca 200 g grönkål
  • 200 g ostronskiving
  • 2 klyftor vitlök
  • 300 g kyckling innerfile eller benfri kycklinglår
  • 20 g ingefära
  • 2 st tomat
  • 1/2 röd paprika
  • kycklingfond, persilja
  • vegeta, salt, peppar, paprika pulver
  • ca 6 dl vatten

Gör så här

  1. Skala potatis, gullök, vitlök och ingefära.
  2. Hacka alla grönsaker och dela svampen.
  3. Dela kycklingen i önskade bitar, bryn dem med lite olja och smör i en gryta.
  4. Häll på kycklingfond och vatten så att det täcker kycklingen.
  5. Lägg i grönsakerna i grytan tillsammans med kryddorna och svampen.
  6. Låt koka tills grönsakerna är mjuka och kycklingen är färdig.
  7. Tillsätt mer vatten om det behövs.
  8. Avsluta med att smaksätta med persilja och nymalen svartpeppar
  9. Servera med nybakat bröd och en klick creme fraiche.

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.