Sötpotatissoppa med köttfärs

Denna mättande soppa är enkel att göra och lämnar ingen hungrig. Med en klick crème fraiche och ett bit turkiskt bröd vid sidan om, kommer denna måltid att bli en familjefavorit.

Ingredienser

  • 300 g nötfärs
  • 700 g sötpotatis
  • 100 g röd eller grön paprika
  • 100 g morötter
  • 100 g tomat
  • 1 salladslök
  • 2 köttbuljong tärningar
  • 1 msk paprikapulver
  • salt och peppar
  • 1-2 msk sweet chili
  • ca 1 liter vatten
  • ev. ramslök

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök.
  2. Skala sötpotatis, morötter och skär i bitar.
  3. Skär paprika och tomat i bitar.
  4. Fräs lök, morötter, paprika, tomat i lite olja i en stor kastrull i ett par minuter.
  5. Tillsätt nötfärs och fräs ytterligare några minuter tills köttet får lite färg.
  6. Tillsätt buljongtärningar, peppar, salladslök, sweet chili och vatten.
  7. Blanda i potatis.
  8. Låt koka i ca 20-25 min eller tills potatis och morötter är genomkokta.
  9. Blanda i sist ramslök (valfri) eller persilja och låt koka några minuter till.
  10. Smaka.
  11. Servera soppan med nybakat turkiskt bröd (se recept) och en klick crème fraiche.

Perfekt för kalla dagar eller när du bara vill ha något som värmer både kropp och själ.

 

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.