Hallontårta utan ugn

Hallontårta med god fyllning och tårtbotten av kex!

Ingredienser

  • 200 gr mald Lane Plazma kex eller Lane Plazma Kex Pulver
  • 100 gr smält smör
  • 50 ml apelsinsaft
  • 700 ml vatten
  • 7 msk strösocker
  • 12 msk mannagryn
  • 500 gr hallon
  • 900 ml mjölk
  • 3 msk strösocker
  • 2 st vaniljpudding (finns att köpa på Willys) + 100 ml mjölk

Gör så här

  1. Blanda kex med smält smör och apelsinsaft.
  2. Lägg kaksmulorna jämnt fördelat på botten av en rund form med löstagbar botten.
  3. Blanda vatten med strösocker och mannagryn.
  4. Koka den på spisen tills den tjocknar. Rör om hela tiden.
  5. Tillsätt hallon och koka 5 min till.
  6. Häll den över kexbotten.
  7. Blanda mjölk och strösocker och låt den koka upp i en kastrull.
  8. Blanda vaniljpudding i en liten skål med 100 ml mjölk och häll i den kokande mjölken.
  9. Rör om hela tiden.
  10. När puddingen har tjocknat häll den över hallon fyllningen.
  11. Låt den kallna i kylen i ca tre timmar eller över natten.
  12. Dekorera med vispad grädde, färska hallon och riven choklad.

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.