Hallontårta med god fyllning och tårtbotten av kex!
Ingredienser
- 200 gr mald Lane Plazma kex eller Lane Plazma Kex Pulver
- 100 gr smält smör
- 50 ml apelsinsaft
- 700 ml vatten
- 7 msk strösocker
- 12 msk mannagryn
- 500 gr hallon
- 900 ml mjölk
- 3 msk strösocker
- 2 st vaniljpudding (finns att köpa på Willys) + 100 ml mjölk
Gör så här
- Blanda kex med smält smör och apelsinsaft.
- Lägg kaksmulorna jämnt fördelat på botten av en rund form med löstagbar botten.
- Blanda vatten med strösocker och mannagryn.
- Koka den på spisen tills den tjocknar. Rör om hela tiden.
- Tillsätt hallon och koka 5 min till.
- Häll den över kexbotten.
- Blanda mjölk och strösocker och låt den koka upp i en kastrull.
- Blanda vaniljpudding i en liten skål med 100 ml mjölk och häll i den kokande mjölken.
- Rör om hela tiden.
- När puddingen har tjocknat häll den över hallon fyllningen.
- Låt den kallna i kylen i ca tre timmar eller över natten.
- Dekorera med vispad grädde, färska hallon och riven choklad.