Ingredienser
Botten 1.
- 5 st. äggvitor
- 1 dl socker
- 1 dl kokos
- 3 msk vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
Botten 2.
- 5 st. äggvitor
- 1 dl socker
- 1 dl malda valnötter
- 3 msk vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
Kräm/fyllning.
- 5 st äggulor
- 1 1/2 dl socker
- 1/2 dl mjölk
- 2 st. vanilj pudding (pulver) finns att köpa på Willys.
- 250 g margarin
- riven citronskal om man önskar
Gör så här
- Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
- Tillsätt socker, fortsätt vispa till en fast och smidig maräng.
- Blanda i vetemjöl, kokos och bakpulver.
- Häll smeten i formen storleken 20×30.
- Grädda i ugnen 180 C 5-6 min.
- Gör tårtbotten 2 på samma sätt.
Kräm
- Vispa äggulor med socker.
- Blanda vaniljpudding pulver med 2 dl mjölk och äggulor.
- Koka upp socker med resten av mjölken.
- Blanda i blandningen av vaniljpudding pulver, äggulor i den kokande mjölken.
- Koka tills krämen tjocknar, rör om hela tiden.
- Låt kallna.
- I den kalla krämen blanda i rumstempererat margarin.
- Vispa lätt med elvisp.
- Blanda i lite citronskal.
Montera tårta
- Tårtbotten med kokos.
- Kräm.
- Tårtbotten med valnötter.
- Kräm.
- Kokos
Ser jätte god ut!