Raffaello tårta

Ingredienser

Botten 1.

  • 5 st. äggvitor
  • 1 dl socker
  • 1 dl kokos
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

Botten 2.

  • 5 st. äggvitor
  • 1 dl socker
  • 1 dl malda valnötter
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

Kräm/fyllning.

  • 5 st äggulor
  • 1 1/2 dl socker
  • 1/2 dl mjölk
  • 2 st. vanilj pudding (pulver) finns att köpa på Willys.
  • 250 g margarin
  • riven citronskal om man önskar

Gör så här

  1. Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
  2. Tillsätt socker, fortsätt vispa till en fast och smidig maräng.
  3. Blanda i vetemjöl, kokos och bakpulver.
  4. Häll smeten i formen storleken 20×30.
  5. Grädda i ugnen 180 C 5-6 min.
  6. Gör tårtbotten 2 på samma sätt.

Kräm

  1. Vispa äggulor med socker.
  2. Blanda vaniljpudding pulver med 2 dl mjölk och äggulor.
  3. Koka upp socker med resten av mjölken.
  4. Blanda i blandningen av vaniljpudding pulver, äggulor i den kokande mjölken.
  5. Koka tills krämen tjocknar, rör om hela tiden.
  6. Låt kallna.
  7. I den kalla krämen blanda i rumstempererat margarin.
  8. Vispa lätt med elvisp.
  9. Blanda i lite citronskal.

Montera tårta

  1. Tårtbotten med kokos.
  2. Kräm.
  3. Tårtbotten med valnötter.
  4. Kräm.
  5. Kokos

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.

Ett svar till “Raffaello tårta”

Lämna ett svar