Valnötstårta

Nyårstårtan blev en god tårta med valnötter. En väldigt god tårta som även passar utmärkt som dessert.

Ingredienser

Botten:

  • 4 ägg
  • 5 msk socker
  • 8 msk malda valnötter

Fyllning 1:

  • 2 påsar vaniljpudding (finns att köpa på Willys)
  • 500 ml mjölk
  • 125 gr smör, rumstempererat

Fyllning 2:

  • 500 ml vispgrädde

Gör så här

  1. Vispa äggvitor till snö.
  2. Vispa äggulorna med socker, tillsätt äggvita och malda valnötter.
  3. Blanda allt.
  4. Häll massan i en anslagsring (tårtring) klädd med bakplåtspapper och grädda i ugnen på 180 grader i cirka 20 min.
  5. Låt kallna.

Fyllning 1:

  1. Blanda två påsar pudding med lite mjölk.
  2. Koka upp mjölken och blanda i puddingen.
  3. Låt den koka i några minuter, rör runt hela tiden.
  4. Låt den svalna, tillsätt den rumstempererat smör i puddingen.
  5. Vispa lätt massan med elvisp.
  6. Bred fyllningen över den kalla botten.

Fyllning 2:

  1. Vispa grädde och bred över krämen.
  2. Dekorera med malda nötter eller riven choklad.

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.