Aubergine, zucchini paj

Paj med zucchini och auberginer.

Ingredienser

  • 600 g zucchini
  • 200 g auberginer
  • 1 dl matolja
  • 4 msk vetemjöl
  • 2 msk majsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 250 g keso
  • 250 g yoghurt
  • 250 g creme cheese
  • 3 st ägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skölj grönsakerna och torka med hushållspapper.
  3. Riv grönsakerna och salta med 1 tsk salt.
  4. Låt stå i några min.
  5. Krama ur vätskan.
  6. Blanda de andra ingredienser i en bunke och lägg till sist i grönsakerna.
  7. Fördela smeten i en smord form.
  8. Grädda i ugnen i ca 40 min.
  9.  Servera gärna med en krämig sallad gjord av vitkål, gurka, tomat och gräddfil.

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.

Lämna ett svar