Auberginebiffar

Enkla vegetariska auberginebiffar.

Ingredienser

  • 2 st auberginer
  • 1 st gul lök
  • 100 g riven ost
  • 2 msk persilja
  • 2 ägg ( 1 st för smeten och 1 st för panering)
  • ca 1 dl vetemjöl eller glutenfritt mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk röd paprika pulver
  • 1 tsk svart peppar
  • 1 tsk vegeta eller salt
  • 1 tsk vitlök
  • Vetemjöl och ströbröd för paneringen.

Gör så här

  1. Tvätta och skala auberginer.
  2. Kör de i mixern.
  3. Salta och låt de stå en liten stund.
  4. Krama ur vattnet.
  5. Hacka fint ner lök och persilja.
  6. Blanda med de andra ingredienserna och forma biffarna.
  7. Lägg de på ett fat och ställ in de i kylskåpet ca 15 min.
  8. Vispa ett ägg.
  9. Panera biffarna först i mjöl, ägg och till sist ströbröd (kan vara glutenfritt).
  10. Stek de i stekpanna eller i ugnen på 200 C.
  11. Servera med turkisk yoghurt skamset med valfri smak.

 

 

 

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.

Lämna ett svar