Aubergin, blomkål, tomat och spenat gratäng

En vegetarisk gratäng.

Ingredienser

  • 1 st aubergine
  • 1 st tomat
  • 200 g blad spenat
  • 4 st blomkålbuketter
  • sal och peppar
  • riven ost
  • ca 2 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 klyftor vitlök

Gör så här

Sätt ugnen på 230 grader.

  1. Tvätta och skiva grönsakerna.
  2. Förväll aubergineerna i lätt saltat vatten i några minuter.
  3. Plocka upp auberginerna i en skål och lägg i blomkålsbuketterna i samma grytan.
  4. Fyll på vatten om det behövs.
  5. Koka blomkålsbuketterna i några minuter tills de blir mjuka.
  6. Pensla en ugnsform med smör och lägg i auberginerna först, salta, pressad vitlök, blomkål, tomat och till sist spenat.
  7. Blanda ägg med mjölken och häll över grönsakerna.
  8. Strö på riven ost.
  9. Gratinera i ugn i ca 10-15 min tills gratängen är vackert gyllenbrun.

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.