Kantarellpaj

Ett jättebra recept på en god kantarellpaj som jag hittade på nätet. Rekommenderas!

Ingredienser

Pajdeg:

  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 125 g kylskåpskallt smör i tärningar
  • 2 msk iskallt vatten

Fyllning

  • 300-400 g kantareller
  • 1 rödlök
  • 2 msk smör till stekning
  • 1-2 krm salt
  • 1 krm nymalen vitpeppar
  • 1 tsk torkad timjan
  • 150-200 g brie
  • 2 ägg
  • 2 dl mellangrädde
  • 3-4 msk hackad gräslök

Gör så här:

  1. Receptet hämtat från Land.se – Klicka på länken för instruktioner.

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.