Omelett med chiafrön och färsk spenat

Ingredienser

  • 2 msk chiafrön
  • 150 ml vatten
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • lite peppar
  • 150 g färsk hackat spenat eller hackad persilja
  • 1 tsk olivolja

Gör så här

  1. Lägg chiafrön i en skål, häll över vatten och låt stå i 10 min.
  2. Vispa äggen lätt och tillsätt resten av ingredienserna, blanda sist i chiafrön blandningen.
  3. Hätta upp en stekpanna.
  4. Häll i omelett smeten.
  5. Grädda omeletten genom att steka den på medelvärme eller något lägre på båda sidor.
  6. Låt omeletten kallna en liten stund.
  7. Rulla sedan ihop.
  8. Skär upp lagom stora bitar.
  9. Servera med tomatsallad och mozzarella ost.

 

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.

Lämna ett svar