Paprika fylld med grönsaksfärs

En jättegod vegetarisk måltid, paprikor fyllda med grönsaksfärs.

Ingredienser

  • 5 st paprikor
  • 2 st morot
  • 4 st blomkålsbukett
  • 1 st liten gul lök
  • 2 st potatis
  • 2 st tomat
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk crème fraiche
  • salt, peppar och persilja
  • 150 g haricots vers + 1 st tomat

Topping

  • 1 ägg
  • 2 dl grädde

Gör så här

  1. Mixa morot, blomkål, potatis, lök och tomat.
  2. Hetta upp oljan och fräs grönsaksfärsen i några min, ca 5 min.
  3. Blanda med crème fraiche och kryddor.
  4. Skölj paprikorna och skär av ett tunt lock.
  5. Kärna ur paprikorna.
  6. Lägg de urkärnade paprikorna i formen, fyll med blandningen.
  7. Lägg haricots vers runt paprikan och en tomat skivad i klyftor.
  8. Pensla runt med olivolja.
  9. Sätt in i ugnen på 200° i 15–25 minuter.
  10. Sista 5 min, blanda ägg med grädde och häll över paprikorna.
  11. Ställ tillbaka i ugnen och grädda 5 min. till.

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.

Lämna ett svar