Polenta frites

Ingredienser

  • 200 g polenta
  • 1 liter vatten
  • salt ca.1-2 tsk
  • Oregano,persilja, flingsalt eller annan krydda.

Gör så här

  1. Blanda polenta med lite salt i det kalla vattnet.
  2. Koka upp polentan och rör i den hela tiden.
  3. Häll ut i en smörad form.
  4. Låt kallna.
  5. Dela bitarna som pomfritt.
  6. Lägg polenta frites på en plåt klädd med bakplåtspapper.
  7. Ringla över lite olivolja.
  8. Gräddas i ugnen på 200 C ca.25 min eller mer.
  9. Strö över kryddor.
  10. Servera.

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.

Lämna ett svar