Potatis och blomkålsbiffar

Vegetariska biffar med potatis och blomkål.

Ingredienser

  • 3-4 st kokt potatis
  • 1 dl riven ost (cheddarost eller vanlig edamerost)
  • 2 msk hackad gräslök, persilja eller dill.
  • 1 ägg
  • 3 msk vetemjöl
  • 3-4 kokta blomkåls bukett riven
  • salt och peppar
  • matolja för stekning

Gör så här

  1. Koka potatis i saltat vatten.
  2. Lägg i blomkålen de sista 5 min.
  3. Lått de kallna.
  4. Mosa eller riva potatisen och blomkålen.
  5. Blanda allt med resten av ingredienser.
  6. Forma till små biffar.
  7. Stek biffarna i matolja.
  8. Servera de som tillbehör till kött, kyckling eller servera de som ensam rätt tillsammans med kesoröra.

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.

Lämna ett svar