Savoykålsdolmar med havreris. Supergoda vegetariska savoykåldolmar!
Ingredienser
- 1 st gul lök
- 50 g spenat
- 1 dl persilja
- 2, 5 dl havreris
- 1 dl tomat finkrossad
- 1 dl valnötter
- 2 klyftor vitlök
- salt, paprikapulver, peppar, vegeta
- 1 st savoykål
- en konserv krossade tomater
- persilja
Gör så här
Sätt ugnen på 220C.
- Koka upp 2 liter vatten.
- Lossa försiktigt bladen från savoykålen och lägg de i det kokande vattnet.
- Resten av kålen kan hackas och kokas tillsammans med bladen eller var för sig.
- Koka i 2-3 min.
- Häll ut det kokande vattnet.
- Skölj kålen med kallt vatten.
- Låt kålen kallna lite.
- Koka havreris enligt förpackningen.
- Skala och finhacka lök och vitlök.
- Blanda löken, det kokta havreriset och kryddor.
- Ta fram en rund eller fyrkantig ugnsform.
- Pensla med olja.
- Lägg den hackade kålen i botten av formen.
- Lägg en eller två matskedar fyllning på varje blad och rulla ihop till kåldolmar.
- Lägg dolmar över den hackade kålen.
- Blanda krossade tomater med 1 dl vatten.
- Koka upp och häll över kåldolmarna.
- Gratinera i ugnen i ca 30 min.
- Lägg på folie de sista 10 min.
- Servera med nybakade frallor och en klick crème fraiche.