Sötpotatisgratäng med savoykål

Vegetarisk rätt med savoykål.

Ingredienser

  • 150 gr savoykål
  • 1 gul lök
  • 1 tomat
  • 1 liten morot
  • 100 gr champinjoner
  • 100 gr sötpotatis
  • salt och peppar
  • 1 dl grädde
  • riven ost.

Gör så här

  1. Skala och skiva potatisen.
  2. Koka i saltat vatten i ca 2-3 min.
  3. Skala löken och moroten.
  4. Hacka grönsakerna.
  5. Fräs grönsakerna i en stekpanna med rapsolja.
  6. Förbered små ugnsformar, som du har penslat först med rapsolja.
  7. Fördela potatisen i formar och varva med andra grönsaker.
  8. Häll på grädde upp till 3/4 av formens volym.
  9. Toppa med riven ost.
  10. Grädda i ca 15 min på 230 C.

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.

Lämna ett svar