Sötpotatisplättar med broccoli och blomkål

Vegetariska och glutenfria sötpotatisplättar.

Ingredienser för plättarna

  • 250 g sötpotatis
  • 100 g broccoli
  • 150 g blomkål
  • 3 ägg
  • 1 dl polenta
  • salt, peppar, paprika pulver och vitlöks

Gör så här

  1. Skala potatisen och riv ner potatisen i en skål.
  2. Riv blomkål och broccoli och blanda ihop med sötpotatisen.
  3. Knäck äggen och rör ihop dem med potatisen, blomkål och broccoli.
  4. Vänd i polenta, salt och kryddor.
  5. Värm en stekpanna och grädda plättarna gyllenbruna.

Servera med sallad och toppa med granatäpplekärnor samt keso för en lite matigare rätt.

Sallad

  1. Gör en sallad på blomkålsstjälkar, broccoli, morot, tomat och granatäpplekärnor.
  2. Dela broccoli buketter i bitar.
  3. Förväll grönsakerna i några minuter i lättsaltat vatten.
  4. Skala morötterna och hyvla dem på längden med en potatisskalare.
  5. Skiva tomat i tunna skivor.
  6. Blanda allt med olivolja, salladskrydda, äppelcidervinäger, salt och peppar.
  7. Toppa med granatäpplekärnor.

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.