Vegetariska Broccoli-Cevapcici

En vegetarisk variant av cevapcici. Måste testas!

Ingredienser

  • 2600 g fryst broccoli
  • 4 ägg
  • 2 dl tärnad lök
  • 3 dl riven ost
  • 3 dl panko
  • 3 dl ströbröd
  • 8 msk hackad persilja
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk peppar
  • 2 tsk tacokrydda

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 C.
  2. Smörja en plåt med rapsolja eller olivolja blandat med rapsolja.
  3. Blanchera broccoli i kokande vatten eller koka broccoli på ånga 100 C i ca 5 min.
  4. Hacka eller mixa broccoli i en matberedare.
  5. Blanda med ägg, lök, ost, ströbröd, panko och smaksättning.
  6. Forma cevapcici med blöta händer.
  7. Grädda tills de är gyllenbruna och krispiga ca.18–20 min.
  8. Vänd cevapcice efter halvtid om det behövs.
  9. Servera med turkisk yoghurt naturell eller med valfri smaksättning, krossad potatis eller couscous/bulgur.

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.